Brouwer Flexibele Ruimtes en Klein Units vestigen zich in Zeewolde

14 december 2021

Het innovatieve groeibedrijf Brouwer Flexibele Ruimtes verhuist in de zomer van 2022 samen met zusterbedrijf Klein Units naar het bedrijventerrein Horsterparc in Zeewolde. De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe pand zijn in december 2021 gestart. De komst van Brouwer en Klein Units is goed voor de werkgelegenheid in de regio Zeewolde.

Brouwer Flexibele Ruimtes is al ruim vijftig jaar lang een toonaangevend specialist in bouwplaatshuisvesting. Denk aan onderhoudsarme, duurzame, comfortabele schaftwagens en multi-inzetbare, flexibele standalone- en schakelunits. “Vanuit dit stevige fundament willen wij ons verder ontwikkelen”, aldus Sandra van der Hulst, algemeen directeur. “Het is onze ambitie om het beste mass customization productiebedrijf te worden in de bouw. Praktisch betekent dit dat we op dezelfde productielijn ook voor andere markten gaan produceren, te beginnen met prefab binnenwanden en sanitair voor de woningbouw. Onze huidige locatie in Nijkerk biedt te weinig ruimte voor deze groeiambitie. Daarom verhuizen we naar Horsterparc in Zeewolde.”

Nieuwe medewerkers nodig
De verhuizing maakt een succesvolle volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf mogelijk. Daarbij hoort ook de ingebruikname van een geheel nieuwe productielijn. Sandra: “Voor groei en innovatie is het nodig om de capaciteit te vergroten, onder andere door extra medewerkers aan te trekken. We zijn met name op zoek naar productiemedewerkers.”

Twee bedrijven, één verhuizing
Naast de businessunits Bouwplaatshuisvesting en Prefab van Brouwer Flexibele Ruimtes verhuist ook Klein Units mee naar Horsterparc. Klein Units en Brouwer Flexibele Ruimtes behoren beide tot de Klein Groep. Klein Units verhuurt en verkoopt units en schaftwagens aan bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar tijdelijke huisvesting voor wonen, bouw, scholen en industrie. Denk aan bouwplaatshuisvesting, schoollokalen, extra werkplekken bij een fabriek en verplaatsbare woonunits voor particulieren.

Geavanceerd en duurzaam
“Buro de Haan heeft voor ons een compleet nieuwe fabriek ontworpen”, vertelt Sandra. “Onder toezicht van dit bureau realiseert Pleijsier Bouw voor ons op een kavel van 33.000 m2 een productiehal van 11.000 m2, met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. In deze bedrijfshal komen onder andere een vrijwel volledig geautomatiseerde panelenafdeling en twee productielijnen voor het produceren van panelen en units. Het bijbehorende kantoorpand bouwen we op uit flexibele kantoorunits. Dit maakt het makkelijk om het pand te herindelen. Gelijktijdig investeren we fors in nieuwe productie-installaties en software, om onze automatisering naar een nog hoger level te brengen. Wij streven naar volledige vrijheid in ontwerp, een flexibele productielijn en gebruik van de meest milieuvriendelijke materialen. Hiermee kunnen we een diversiteit aan eindmarkten bedienen. Vandaag en morgen.”

Gezocht: expertise, creativiteit, kwaliteit, ervaring en een frisse blik
Met onderhoudsarme duurzame schaftwagens, flexibel samen te stellen units, een uniek eigen wandsysteem en uitstekende service ondersteunt Brouwer Flexibele Ruimtes haar klanten in het primaire (bouw)proces.

Wij zijn op zoek naar mensen die samen met ons de uitdaging willen aangaan om te groeien en continu te verbeteren. Wil jij deel uitmaken van ons ambitieuze en enthousiaste team en samen onze klanten de allerbeste huisvestingsoplossingen bieden? Ben jij een expert op jouw vakgebied en voel jij je thuis in een no-nonsense werksfeer met korte lijnen? Wij hebben op onze nieuwe locatie in Zeewolde ruimte voor:

  • Productiemedewerkers zoals timmerlieden, elektriciens, loodgieters en assemblagemedewerkers;
  • Stagiaires, zowel in productie als op kantoor;
  • Nieuwe collega’s voor de afdelingen IT, productontwikkeling en service & kwaliteit.

Kijk op www.brouwernijkerk.nl/vacatures voor actuele vacatures.

Foto: Bettine van den Berg - Omdat het klikt fotografie