Vacature Supply Chain Manager

Brouwer Flexibele Ruimtes gevestigd in Zeewolde zoekt een Supply Chain Manager (40 uur).

Wat ga je doen?

Je geeft als supply chain manager leiding aan de afdelingen inkoop, logistiek (binnen en buiten) en de planning (totaal 8 FTE). Transport wordt veelal gedaan met zusterbedrijf Klein Units en met externe leveranciers. Door de toenemende capaciteit en variatie vanuit de nieuwe fabriek, de groei en de toenemende internationalisering en de ambitie om “just in time” logistiek verder te professionaliseren is het een dynamische fase. Vanuit de pull strategie de overall planning vervolgens per productielijn optimaliseren is continue in beweging. Daarbij is de uitdaging dat alle producten (bouwplaats voorzieningen en binnenwanden etc) over dezelfde lijnen gaan lopen.

De strategie is helder en jij bent in staat om vanuit overzicht en rust deze transitie in goede banen te leiden. De nadruk ligt op kwaliteit, ritme en rust binnen het proces en is er veel oog voor het eigenaarschap onder de mensen. Er is veel kennis van de techniek en producten bij de mensen aanwezig. Jij voegt dus op andere vlakken waarde toe: de structuur verbeteren en processen optimaliseren, IT slim gebruiken en het coachen van je mensen.

Je identificeert mogelijkheden voor procesverbeteringen. Samen met de collega’s zorg je ervoor dat procesverbeteringen geïmplementeerd worden om de kosten te verminderen en de klanttevredenheid te verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor de bepaling van de buffer- en veiligheidsvoorraden voor grondstoffen, halffabricaten, eindproducten en de productiecapaciteitsreserveringen.

Je bent verantwoordelijk voor de efficiënte organisatie van alle supply chain flows om een zo hoog mogelijke service te garanderen naar de klant tegen zo laag mogelijke kosten. Je draagt zorg voor de ontwikkeling van medewerkers binnen de verschillende teams. Je hebt oog voor de kwaliteiten en talenten van medewerkers en zet deze actief in.

Je anticipeert op toekomstige behoeften op het gebied van supply chain, je ziet kansen en speelt daarop in. Je richt je op het vinden van de juiste samenwerkingspartners en hebt een brede verantwoordelijkheid in een dynamische organisatie met volop ruimte voor het ontplooien van eigen initiatieven binnen een groot (inter)nationaal speelveld.

Wie ben jij?

We zoeken iemand die als kartrekker op verschillende niveaus in de organisatie kan fungeren. Je kunt goed conceptmatig denken en bent ook pragmatisch ingesteld. Je maakt gemakkelijk verbinding met de vloer en tegelijkertijd heb je ook oog voor het grotere geheel en kan je bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie in de hele breedte. Je houdt ervan om de lat hoog te leggen, er écht voor te gaan en samen te werken met anderen. Je bent een ‘people manager’ die anderen stimuleert om verantwoordelijkheid voor het eigen werk te nemen.

Je herkent je in:

  • HBO/WO werk en denkniveau;
  • ervaring in supply chain;
  • sterke sociale en communicatieve vaardigheden;
  • leidinggevende vaardigheden, zoals het trainen en motiveren van personeel;
  • stressbestendigheid en een probleemoplossend denkvermogen;
  • nauwkeurigheid en oog voor detail;
  • vermogen om te multitasken en te prioriteren;
  • een daadkrachtige persoonlijkheid en besluitvaardig;
  • goede organisator en planner, in staat om overzicht te houden.

Wie zijn wij?

Brouwer Flexibele Ruimtes is een familiebedrijf, onderdeel van Klein Groep en al ruim vijftig jaar lang een toonaangevend specialist in bouwplaatshuisvesting. Denk aan onderhoudsarme, duurzame, comfortabele schaftwagens en multi-inzetbare, flexibele standalone- en schakelunits. Vanuit dit stevige fundament ontwikkelt Brouwer zich verder. Het is de ambitie om het beste mass customization productiebedrijf te worden in de bouw. Praktisch betekent dit dat op dezelfde productielijn ook voor andere markten geproduceerd gaat worden, te beginnen met prefab binnenwanden en sanitair voor de woningbouw. De locatie in Nijkerk bood te weinig ruimte voor deze groeiambitie, daarom is er een compleet nieuwe fabriek ontworpen.

Op een kavel van 33.000 m2 in Zeewolde is een productiehal van 11.000 m2 gebouwd, met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De bedrijfshal is voorzien van een vrijwel volledig geautomatiseerde panelenafdeling en twee productielijnen voor het produceren van panelen en units. Gelijktijdig investeert Brouwer fors in nieuwe productie-installaties en software, om de automatisering naar een nog hoger niveau te brengen. Brouwer streeft naar volledige vrijheid in ontwerp, flexibele productielijnen en gebruik van de meest milieuvriendelijke materialen. Hiermee wordt een diversiteit aan eindmarkten bediend.

Brouwer staat te boek als een oer-Hollands productiebedrijf en kenmerkt zich door: afspraak is afspraak, vertrouwen en samenwerking, duurzaamheid en continuïteit, blijven verbeteren, korte lijnen en no-nonsense. Brouwer geeft de voorkeur aan werken met familiebedrijven en het aangaan van partnerships. De toekomst van Brouwer is rooskleurig door de ontwikkelingen in de bouwkolom, zoals de enorme vraag naar nieuwbouw en renovatie en de toenemende behoefte aan innovatie, industrialisatie en focus op duurzaamheid. De groei zal aanzienlijk zijn de komende jaren, zowel nationaal als internationaal. Binnen dat krachtenveld is het zaak de eigen organisatie fit te maken en te houden. Daarin is de operatie de basis voor het succes.

Ben jij de Suplly Chain Manager die wij zoeken?

Novesta verzorgt voor Brouwer exclusief de werving en selectie van deze positie. Voor meer informatie en solliciteren kun je contact opnemen met Arjan Sibma 06-28539717 of as@novesta.nl.

Het laatste nieuws van Brouwer
Wij gaan verhuizen naar Zeewolde!
20 juli 2022
Wij verhuizen deze zomer naar bedrijventerrein Horsterparc in Zeewolde. De laatste jaren is B…
Lees verder
Zonne-energie voor schaftwagens en units
13 juni 2022
Het allerbeste voor u én voor onze planeet. Dat is wat ons drijft. Daarom bieden wij d…
Lees verder
Brouwer introduceert valbeveiligingssysteem Flex-units
7 april 2022
Wij brengen graag onze nieuwste innovatie onder de aandacht: een valbeveiligingssysteem. …
Lees verder