Vacature Verkoopmedewerker Binnendienst

Brouwer Group zoekt een Verkoopmedewerker Binnendienst (fulltime).

Wat ga je doen?

Als commercieel medewerker binnendienst heb je een belangrijke functie. Je vormt de schakel tussen je collega’s, op kantoor en in de buitendienst, leveranciers en de klant. Goed kunnen communiceren is daarbij van groot belang.

De nadruk in deze functie ligt op het klantcontact en (commercieel) administratieve taken. Je hebt als commercieel medewerker binnendienst continu contact met klanten. Je bent voor hen het aanspreekpunt via de telefoon, de e-mail en in sommige gevallen ook face-to-face. Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid spelen dan ook een belangrijke rol in je werk. Je adviseert klanten, werkt offertes uit en belt deze na, je maakt afspraken met klanten en helpt bij verkoop- en marketingacties.

De commerciële medewerker binnendienst ondersteunt bij het gehele commerciële proces. Hierbij weet je intern de juiste mensen in te schakelen. Een spin in het commerciële web, zo zou je het kunnen omschrijven. Je krijgt in je dagelijkse werk te maken met diverse logistieke en administratieve aspecten.

Daarnaast is een belangrijke verantwoordelijkheid om op een correcte manier met het verkoopinformatiesysteem te werken. Je helpt ook je collega’s waar nodig bij verkoop- en marketingacties.

Kortom: het is een reuze uitdagende functie waarin je je geen moment zult vervelen.

Belangrijke verantwoordelijkheden Verkoopmedewerker Binnendienst:

 • Je adviseert klanten;
 • Je werkt offertes uit en volgt deze op;
 • Je maakt afspraken met klanten;
 • Je voert commerciële gesprekken;
 • Je weet intern en extern de juiste mensen in te schakelen;
 • Je voert je werkzaamheden op efficiënte en effectieve wijze uit;
 • Je regelt de administratieve afhandeling van het offerte- en ordertraject.

Wie ben jij?

De verkoopmedewerker Binnendienst gaat mede het succes van de doorontwikkeling van Brouwer Group bepalen. We zoeken iemand die een passie heeft voor mensen en verkoop. Iemand die zijn kennis en vaardigheden wil inzetten om met Brouwer aan verkoopkant de volgende fase in te gaan en het verschil te maken. Een Verkoopmedewerker Binnendienst met werkervaring in bij voorkeur in een productieomgeving. Sterke communicatieve vaardigheden in Nederlands, Engels en Duits en minimaal een HBO werk-denkniveau bij voorkeur opleiding Commerciële Economie of gelijkwaardig.

Competenties

 • Commercieel en klantgericht;
 • Teamplayer;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Flexibel;
 • Winnaarsmentaliteit;
 • Stressbestendig.

Wie zijn wij?

Brouwer Group is een dynamisch en sterk groeiend bedrijf. Het bedrijf kent een innovatieve en uitdagende werkomgeving waar collegialiteit en teamwork sterk gewaardeerd worden. De arbeidsvoorwaarden bij Brouwer zijn uitstekend.

Brouwer is een familiebedrijf, onderdeel van Klein Groep en al ruim vijftig jaar lang een toonaangevend specialist in bouwplaatshuisvesting. Denk aan onderhoudsarme, duurzame, comfortabele schaftwagens en multi-inzetbare, flexibele standalone- en schakelunits. Vanuit dit stevige fundament ontwikkelt Brouwer zich verder. Het is de ambitie om het beste mass customization productiebedrijf te worden in de bouw. Praktisch betekent dit dat op dezelfde productielijn ook voor andere markten geproduceerd gaat worden, te beginnen met prefab binnenwanden en sanitair voor de woningbouw. De locatie in Nijkerk bood te weinig ruimte voor deze groeiambitie, daarom is er een compleet nieuwe fabriek ontworpen.

Op een kavel van 33.000 m2 in Zeewolde is een productiehal van 11.000 m2 gebouwd, met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De bedrijfshal is voorzien van een vrijwel volledig geautomatiseerde panelenafdeling en twee productielijnen voor het produceren van panelen en units. Gelijktijdig investeert Brouwer fors in nieuwe productie-installaties en software, om de automatisering naar een nog hoger niveau te brengen. Brouwer streeft naar volledige vrijheid in ontwerp, flexibele productielijnen en gebruik van de meest milieuvriendelijke materialen. Hiermee wordt een diversiteit aan eindmarkten bediend.

Brouwer staat te boek als een oer-Hollands productiebedrijf en kenmerkt zich door: afspraak is afspraak, vertrouwen en samenwerking, duurzaamheid en continuïteit, blijven verbeteren, korte lijnen en no-nonsense. Brouwer geeft de voorkeur aan werken met familiebedrijven en het aangaan van partnerships. De toekomst van Brouwer is rooskleurig door de ontwikkelingen in de bouwkolom, zoals de enorme vraag naar nieuwbouw en renovatie en de toenemende behoefte aan innovatie, industrialisatie en focus op duurzaamheid. De groei zal aanzienlijk zijn de komende jaren, zowel nationaal als internationaal. Binnen dat krachtenveld is het zaak de eigen organisatie fit te maken en te houden. Daarin is de operatie de basis voor het succes.

Wat bieden wij?

 • Een marktcomform salaris;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband);
 • 7 ATV dagen (o.b.v. fulltime dienstverband, door Brouwer in te vullen);
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao Timmerindustrie;
 • Binnen deze functie krijg je beschikking over een laptop en smartphone;
 • Reiskostenvergoeding.

Ben jij de Verkoopmedewerker Binnendienst die wij zoeken?

Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar sollicitatie@brouwer-group.nl t.a.v. George van den Dolder.

Als jij de geschikte kandidaat voor ons lijkt, zullen wij jou telefonisch uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. De sollicitatiegesprekken zullen zo snel mogelijk plaatsvinden.

Voor vragen of een uitgebreid functieprofiel kun je contact opnemen met:
George van den Dolder
036 - 3033024

 

Het laatste nieuws van Brouwer
Wij gaan verhuizen naar Zeewolde!
20 juli 2022
Wij verhuizen deze zomer naar bedrijventerrein Horsterparc in Zeewolde. De laatste jaren is B…
Lees verder
Zonne-energie voor schaftwagens en units
13 juni 2022
Het allerbeste voor u én voor onze planeet. Dat is wat ons drijft. Daarom bieden wij d…
Lees verder
Brouwer introduceert valbeveiligingssysteem Flex-units
7 april 2022
Wij brengen graag onze nieuwste innovatie onder de aandacht: een valbeveiligingssysteem. …
Lees verder