CO2 neutrale schaftwagens voor Heijmans

Duurzame schaftwagens met berging en toilet

Opdrachtgever:

Heijmans

 

Divisie:

Infra

 

Website:

www.heijmans.nl

 

Bedrijfsinformatie:

Heijmans is een onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden.

 

Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen.

 

 

 

 

Voor de divisie infra van Heijmans heeft Brouwer 4 stuks CO2 neutrale schaftwagens mogen ontwikkelen en produceren. Een mooie opdracht, ter voorbereiding op een mooie toekomst! Peter Schellekens, Senior Buyer (Construction Equipment) bij Heijmans, vertelt meer over de wagens, de inzet en de keuze voor Brouwer.

 

Peter Schellekens: “Brouwer maakt een mooi degelijk product, daarnaast is er op alle vlakken meegedacht om tot deze oplossing te komen.”

 

De ambitie van Heijmans is om in 2023 CO2-neutraal en in 2026 volledig emissieloos te bouwen. Om dat waar te maken, zijn er oplossingen nodig voor elektrisch materieel. De aanschaf van deze duurzame schaftwagens is één van de vele voorbeelden hoe Heijmans de juiste stappen zet naar 2026.

 

Heijmans is “maker van een gezonde leefomgeving en daarnaast krijgen we vanuit onze opdrachtgevers meer en meer de vraag om de werken duurzaam te maken. Zo willen we ook de schaftwagens duurzaam uitgevoerd hebben. We hebben reeds schaftwagens van Brouwer, mooie, degelijke producten. In het gesprek met Brouwer is er op alle vlakken meegedacht en zijn we tot een echt duurzame schaftwagen gekomen.

 

Deze wagens worden ingezet op infrastructurele werken, met name in Amsterdam. Het is de verwachting deze schaftwagens grotendeels CO2 neutraal in te kunnen zetten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende specificaties:

  • 6 stuks 340W zonnepanelen
  • Accu t.b.v. zonnepanelen 7,2 kWh
  • 2400W omvormer
  • 700W infraroodverwarming met klokthermostaat op basis van bewegingsmelders

 

De mogelijkheid bestaat om de wagens bij te laden via een laadpaal geschikt voor elektrische auto’s of door middel van een aggregaat. Om het verbruik en accupercentage in de gaten te kunnen houden, is de wagen voorzien van een display waarop deze informatie wordt gegeven.

 

Bij deze willen wij Heijmans nogmaals bedanken voor de opdracht. Op naar nog meer mooie, duurzame projecten!