Brouwer introduceert valbeveiligingssysteem Flex-units

Veilig werken op hoogte

7 april 2022

Wij brengen graag onze nieuwste innovatie onder de aandacht: een valbeveiligingssysteem. Met dit gebruiksvriendelijke systeem werkt u veilig op hoogte als u het dak betreedt om de units te plaatsen en te stellen. 

Veilig, makkelijk én kostenbesparend
Ons innovatieve valbeveiligingssysteem:

 • Is speciaal geconstrueerd om het valrisico te minimaliseren bij werkzaamheden op het dak van de Brouwer Flex-units 2.0 en 2.1.
 • Is eenvoudig in gebruik. Het plaatsen en opspannen van de ankerlijn kost nog geen tien minuten per Flex-unit.
 • Kan op het dak blijven zitten, ook als de units worden gestapeld. Wel zo makkelijk en op termijn ook kostenbesparend
 • Is onderhoudsarm en gaat lang mee.
 • Helpt werkgevers en werknemers om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen vanuit het arbeidsomstandighedenbesluit.
 • Voldoet aan de normen:
  • De ankerlijn is samen met alle bevestigingsdelen beproefd en gecertificeerd volgens NEN-EN 364:1992.
  • Verankeringsvoorziening (bevestiging) en ankerlijn voldoen aan NEN-EN 795:2012 en NEN-EN 353-1:2014 normeringen.
  • De ankerlijn en bevestiging hebben een statistische draagkracht van tenminste 12kN.

Zo werkt het
Het bedrijf Klein Units maakt al gebruik van ons valbeveiligingssysteem. Wilt u zien hoe het in de praktijk werkt? Bekijk hier de video.

Ook los verkrijgbaar
Het systeem kan worden besteld in combinatie met een Flex-unit, maar is ook los verkrijgbaar. Onze Flex-units uit de 2.0 en 2.1-serie kunnen worden voorzien van twee voetplaten, waarop in een later stadium het lijnsysteem kan worden aangebracht, geheel volgens de NEN-EN 795:2012 en NEN-EN 353-1:2014 normeringen.

Het valbeveiligingssysteem is ontwikkeld in samenwerking met Sicherheitskonzepte Breuer uit Duitsland en Hofstede Trading B.V. Het idee ontstond door de wens van ABB Bouwgroep om een systeem te ontwerpen dat ook bij het stapelen van units kan blijven zitten.

Brouwer innoveert
Innoveren zit in ons DNA. Bij Brouwer zien we iedere dag weer nieuwe mogelijkheden om onze producten te verbeteren.

Schakelbare Flex-units
Bij de ontwikkeling en doorontwikkeling van de Flex-unit staat het gebruikerscomfort centraal. Onze Flex-units zijn onderhoudsarm, zeer snel te verbouwen, uitstekend geïsoleerd en stapelbaar tot en met tweehoog. Lees hier meer over onze Flex-units.

Vragen?
Het werkt het allerbeste als u snel kunt schakelen. Wij staan klaar voor uw vragen en denken graag met u mee. U kunt ons op bereiken via 033 – 303 33 18 of verkoop@brouwer-group.nl.