Maak kennis met Richard: Voorman Logistiek

28 mei 2024

Richard begon als Orderpicker toen we nog gevestigd waren in Nijkerk. Het logistieke team bestond toen uit twee werknemers. Ondertussen is er veel veranderd. We verhuisden naar Zeewolde, groeiden uit tot een logistiek team van acht medewerkers en is Richard uitgeroepen tot Voorman. In dit artikel lees je over zijn werkzaamheden, het werken bij Brouwer Group en zijn leukste momenten.

Wat doet een Voorman?
Richard legt het uit: “In het logistieke team hebben we een Supervisor en een Meewerkend Voorman. Een Supervisor geeft aan wat hij wil en de Voorman moet zorgen dat het gebeurd. Hij stuurt het team aan, ondersteunt waar nodig en zorgt voor veiligheid, schoonheid en ordelijkheid in het magazijn.”

“Als Voorman ben je verantwoordelijk voor de goederen die binnenkomen en dat die juist worden verwerkt. Ook lost hij fouten of storingen op. Een voorbeeld is wanneer goederen niet juist ingescand worden en andere afdelingen de goederen daardoor niet kunnen vinden. De Voorman zoekt deze goederen op in de orderpicklijsten en trekt de storing recht.”

De werkdag van een Voorman
“In de ochtend beginnen we met een dagstart. We bespreken alle belangrijke punten van de dag en welke taken we moeten oppakken. Denk bijvoorbeeld aan speciaal transport en alle taken omtrent het ontvangen en verwerken van goederen. Na de dagstart heb ik een re-work overleg. We bespreken het nawerk voor buiten, welke spullen nodig zijn en welke taken we moeten oppakken. Ik geef het door aan de administratie en Orderpicker en voor de rest ben ik bezig met verschillende projecten en het ondersteunen van de jongens op de vloer.”

Laatst was er een project genaamd KanBan Project. Kanban staat voor het proces waar zowel logistiek als productie bij betrokken is. Het is een systeem dat gebruikt wordt om de stroom van voorraad en materialen te beheren, ook wel een pull-systeem dat pas op gang komt nadat er vraag naar is. Samen met mijn logistieke mannen brachten we dit proces in kaart en optimaliseerden waar nodig.

Het logistieke team
We vroegen Richard wat hij van het team vindt. “Het logistieke team is gezellig, leuk en divers. Zo hebben we Slovaakse, Poolse en Nederlandse collega’s. We communiceren in de basis in het Engels, maar we leren elkaar zo nu en dan ook wat bij – welke woorden dit zijn, laat ik voor dit artikel maar buitenwegen (mannen onder elkaar) ;-).”

Richard vertelt dat de sfeer altijd gezellig is en hier ook aan willen werken. Ze hadden laatst een teamuitje waarbij ze gingen uiteten bij een oud-collega die een restaurant was begonnen. Ze eindigden de avond met poolen en een drankje. “We zeiden gelijk dat we dit vaker moeten plannen. Het versterkt de band en dat is te voelen op de werkvloer. Het is leuk om elkaar te spreken over andere dingen dan werk.” - aldus Richard.

Ook herinnert Richard zich het teamuitje met het hele bedrijf. Alle afdelingen gingen mee. Ze gingen naar Dorhout Mees om te dineren. Iedereen zat met elkaar aan tafel en waren aan het kletsen. De partners waren ook mee, waardoor je iedereen op een andere manier leerde kennen. Na het eten gingen we boogschieten, mini-golfen en quadrijden. Het was een hele leuke ervaring, vertelt Richard.

Wat was het leukste moment bij Brouwer Group?
“Het leukste moment is het verhuizen van Nijkerk naar Zeewolde. Het was een bijzondere ervaring om te zien hoe we een compleet bedrijf moesten verhuizen naar een nieuwe locatie. In Nijkerk werkten we met z’n allen om alles in te pakken, terwijl we in Zeewolde alles moesten opbouwen en inrichten.” Richard vertelt dat hij het een positieve ervaring vond. Hij zag hoe we langzaam een nieuw bedrijf opbouwden op een nieuwe locatie. Nieuwe innovatieve producten en een nieuw ingericht systeem.

Ook zag Richard met deze verhuizing een positieve groei in het logistieke team. “Het magazijn is nu in de productie gekomen en niet meer erbuiten, dat was in Nijkerk heel anders. Toen was het magazijn apart en gesloten. Nu staan de stellingen in de productie en kan iedereen alles zelf pakken. Dit zorgt voor meer verbinding en een efficiëntere werkwijze. Ook groeide het personeelsbestand. We gingen van twee naar acht medewerkers in een halfjaar.”

Werken bij Brouwer Group in vier woorden
“Gezellig, leuk, druk en divers” - Richard.

Wil jij ook werken bij Brouwer Group? Bekijk dan hier onze vacatures of stuur direct een berichtje naar sollicitatie@brouwer-group.nl