Polyester Sandwichpanelen

Groot in seriematige polyester sandwichpanelen

3-Laags of 5-laags polyester sandwichpanelen? Met of zonder inlages? Brouwer produceert al vele jaren polyester sandwichpanelen die van hoge (optische) kwaliteit zijn. Deze hoge kwaliteit kunnen we waarborgen door jaren lange ervaring en de beste voorzieningen in de productie. Denk hierbij aan een volautomatische lijmrobot en een CNC zaag-freesmachine. Brouwer heeft de mogelijkheid om panelen uit een stuk te produceren tot 3.100mm bij 13.500mm. 

Heeft u interesse in minimaal 250m² aan polyester sandwichpanelen of seriematig?  

Scrol naar beneden op deze pagina voor meer informatie over de sandwichpanelen en de toepassing hiervan of:

Ga naar Brouwer Prefab >

Vraag een offerte aan >

 

Brouwer Group Sanwichpanelen 1
Brouwer Group Sanwichpanelen 2
Brouwer Group Sanwichpanelen 3
Brouwer Group Sanwichpanelen 4
Brouwer Group Sanwichpanelen 5

Sandwichpanelen leveren we aan de bouw- en carrosserie markt. Elke markt heeft specifieke eisen aan het paneel op het gebied van sterkte, isolatiewaardes, esthetica en gewicht.

In de bouw worden deze panelen toegepast in de renovatiemarkt als bijvoorbeeld balkonpanelen maar ook als ventilatiekanalen in de utiliteitsbouw.

In de carrosseriebouw worden polyester sandwichpanelen toegepast in: aanhangwagens, opleggers en bakwagens.

Een polyester sandwichpaneel is verkrijgbaar in vele soorten maten en uitvoeringen. Onderstaande materialen kan Brouwer verlijmen tot een sandwichpaneel.

 • Polyester afwerking
  Glasvezelversterkt polyester, glasvezelversterkt polyester met geweven mat, glasvezelversterkt polyester met geweven mat voorzien van een antisliplaag en brandwerend glasvezelversterkt polyester (brandklasse B tot en met D mogelijk).

  Alle polyester platen kunnen worden voorzien van een gelcoat. Deze coating is ter bescherming tegen invloed van UV-straling. De gelcoat kan in elke gewenste kleur worden geleverd. De geweven mat in de polyester plaat zorgt er voor een verhoogde (impact)sterkte, tot 82 kJ/m2.

 • Kernmateriaal
  • XPS (geëxtrudeerd polystyreen). XPS is erg drukvast, is vochtbestendig en een goede isolatiewaarde. Tevens heeft XPS de beste tolleranteis voor kernmaterialen. XPS is niet zo goed bestand tegen hogere tempraturen (tot 75°C), hierdoor kan XPS niet worden verlijmd met alle kleuren polyester.
  • EPS (geëxpandeerd polystyreenschuim). EPS is prijstechnisch het aantrekkelijkst van de kernmaterialen. Daarintegen heeft EPS wel een hoge tollerantie in verhouding tot de andere kernmaterialen.
  • PIR (Polyisocyanuraat). PUR heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Hierdoor is met een relatief dun paneel een hoge isolatiewaarde te realiseren. Daarnaast is PIR bestand tegen hogere temprateuren (tot 120°C), hierdoor kan PIR zelfs met een zwart polyester verlijmd worden.
  • PET (polyethylene terephthalate). PET is een kernmateriaal die gemaakt is van gerecyclede PET (bijv. PET flessen). Hierdoor is het een duurzaam alternatief voor de traditionele kernmaterialen. Tevens heeft PET een zeerhoge drukvastheid, hierdoor zeer geschikt voor vloerpanelen, oprijkleppen en wanden in de carrosseriebouw.

 • Inlages
  Vurenhout, Meranti hardhout, aluminium kokers, multiplex, PVC elektabuizen en phonotherm. Phonoterm is een compositiet van hout, gerecycled kunststof en aluminium. Voordeel van Phonothem is dat het vochtbestendig is met de zelfde mechanische eigenschappen als (vuren) hout.

(Polyester) sandwichpanelen van Brouwer zijn geschikt voor: schaftwagens, units, aanhangwagens, opleggers en bakwagens.

Seriematige levering panelen voor gesloten bakwagens van Henra

Voor Henra levert Brouwer panelen voor de gesloten aanhangwagens. De optische kwaliteit van deze panelen is van groot belang. Doordat Henra, evenals Brouwer, werkt volgens de LEAN-methode, is de aanlevering van de panelen ook afgestemd op de productie van Henra.

Voor Henra produceert Brouwer 2 soorten panelen; wand- en dakpanelen en antislip vloerpanelen. De wand- en dakpanelen zijn opgebouwd uit esthetisch hoogwaardige polyester met een kern van XPS. De antislip vloerplaat wordt toegepast om machines de aanhangwagen in te kunnen rijden. De opbouw van dit paneel is antislip polyester (korrel fijn) met een zware PET kern en een estetisch hoogwaardige polyester buitenafwerking.

Brouwer Group Sanwichpanelen 6

Bij het aanvragen van een offerte (minimaal 250m²) informeren wij u uiteraard graag verder over de verschillende mogelijkheden. Zie het formulier hieronder.

U kunt ons ook e-mailen op verkoop@brouwer-group.nl, maar u kunt ons uiteraard ook bellen. Dat kan via het nummer 036-3033024.

 

 

Vul uw gegevens in om uw offerte aan te vragen
CAPTCHA

* verplichte velden