Vacature productontwikkelaar

Geplaatst op: 21 juli 2020

Je rol bestaat uit 2 hoofdtaken:

  1. Ontwikkeling en lancering van nieuwe producten
  2. Doorontwikkeling van de bestaande.

Samen met een naaste collega ben jij de kartrekker en aanjager voor het verbeteren van bestaande en ontwikkelen van nieuwe producten. Je krijgt volop ruimte om te denken over en te werken aan de nieuwe generatie producten en productconcepten en de maakbaarheid hiervan.

Dat doe je vanaf de bedenkfase tot productie- en uitvoeringsfase, volgens OTAP proces: Ontwikkelen, Testen, Accepteren, Produceren. Hierbij hoort ook het (laten) bouwen van prototypes, testopstellingen en begeleiden van proefproducties.

Verder lever je ideeën aan hoe bestaande producten of productieprocessen kunnen worden verbeterd door bijvoorbeeld de toepassing van andere materialen, gereedschappen of productiemethoden.

In deze veelzijdige rol werk je nauw samen met externe leveranciers, commercie, inkoop, werkvoorbereiding, productie en tekenaars/modelleurs. Samen met hen zorg je er ook voor dat bij alle innovaties en verbeteringen de calculaties, kwaliteitsnormen en materiaalspecificaties, stuklijsten, werkvoorschriften en instructies op orde zijn.

Jouw profiel

Voor deze uitdagende rol zijn in we op zoek naar kandidaten die het volgende meebrengen:

  • Een afgeronde opleiding op Hbo-niveau richting bouwkunde, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
  • Een aantal jaren ervaring in productontwikkeling in bij voorkeur een productie- en/of bouw-omgeving, min. 3-5 jaar;
  • Ervaring in het ontwerpen met behulp van moderne 3D tekenpakketten (bijv. Solid Works);
  • Creatieve ‘out-of-the-box’ denker die initiatieven weet te vertalen naar technische oplossingen;
  • Ervaring in het van “A tot Z” aansturen van projecten;
  • Brede materialenkennis (kunststoffen, staal, hout);
  • Affiniteit met Lean-filosofie en Scrum methodiek.

Competenties

Analytisch, creatief, probleemoplossend met winner mentaliteit, proactief, kan hoofd- en bijzaken onderscheiden, volhardend, flexibel en pragmatisch.

Het aanbod

Onze opdrachtgever biedt een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket met onder meer een uitstekend salaris, 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen en een goede pensioenregeling.

Je komt te werken in een informele en platte organisatie waarin volop ruimte is om je verder te ontwikkelen door opleidingen en training. Ook kun je rekenen op een gedegen en zorgvuldige inwerkperiode.

Belangstelling?

Herken jij jezelf in het profiel en wil jij je aansluiten bij een ambitieus en enthousiast team van “aanpakkers”? Neem dan contact op met Zaza Meskhi: z.meskhi@brouwer-group.nl of telefonisch op 033 303 33 18