Gerealiseerde projecten

Met polyester sandwichpanelen van Brouwer

Hieronder vindt u een selectie van opdrachten die we in het verleden hebben uitgevoerd.

Voor Henra levert Brouwer panelen voor de gesloten aanhangwagens. De optische kwaliteit van deze panelen is van groot belang. Doordat Henra, evenals Brouwer, werkt volgens de LEAN-methode, is de aanlevering van de panelen ook afgestemd op de productie van Henra. 

Voor Henra produceert Brouwer 2 soorten panelen; wand- en dakpanelen en antislip vloerpanelen. De wand- en dakpanelen zijn opgebouwd uit esthetisch hoogwaardige polyester met een kern van XPS. De antislip vloerplaat wordt toegepast om machines de aanhangwagen in te kunnen rijden. De opbouw van dit paneel is antislip polyester (korrel fijn) met een zware PET kern en een estetisch hoogwaardige polyester buitenafwerking.

In de renovatiemarkt is er behoefte naar een lichtgewicht balkon die voldoet aan de eisen van de gebruikers, weersinvloeden en natuurlijk het Bouwbesluit. 

Samen met Normteq heeft Brouwer een balkon paneel ontwikkeld die aan al deze eisen voldoen. Het ontwikklingstraject bestond uit materiaalkeuze, rekenkundige onderbouwingen en praktijktesten. Het paneel is aan de bovenkant voorzien van een antislip profiel met UV-bescherming. De onderzijde van het paneel is in dezelfde Ral-kleur afgewerkt als het balkonframe. 

Het paneel is bewerkt op de CNC-machine en voorzien van de nodige uitsparingen zodat het paneel direct gemonteerd kan worden. 

Brouwer heeft voor polyester sandwichpanelen gekozen om de volgende redenen: lange levensduur, onderhoudsarm, isolatiewaarde en de sterkte. Brouwer gebruikt diverse soorten wanden, grofweg op te splitsen naar 2 catogorieen: dragende panelen en niet dragende panelen. 

Dragende panelen zijn voorzien van houten inlages zie zorgen dat het paneel alle krachten kan verwerken. Deze panelen hebben een XPS kern, om RC-waarde te verhogen wordt het paneel ook weleens voorzien van een kern van PIR schuim. De binnenzijde van het paneel is afgewerkt met een speciaal soort polyester die niet de typische polyester geur heeft. De buitenzijde is voorzien van een gelcoat in elke gewenste kleur. 

De niet dragende panelen zijn vaak 3-laags; polyester - schuim - polyester. In sommige gevallen wordt er een inlage toegevoegd aan het paneel om bijvoorbeeld extra geluidsisolaitie te creëren. 

Ook een opdracht laten uitvoeren door Brouwer?

Vraag offerte aan

Hieronder vindt u enkele wanduitslagen van panelen die worden toegepast in de producten van Brouwer.